БЪЛГАРИЯ

Военен ритуал във Велико Търново за 175-ата годишнина от рождението на Ботев

С военен ритуал и поднасяне на цветя на признателност във Велико Търново беше чествана 175-ата годишнина от рождението на революционера Христо Ботев.

Пред паметника на Христо Ботев, който преди четири години беше дарен на великотърновци от Националния военен университет, се събраха политици, общественици и граждани, за да засвидетелстват почитта си пред революционера и публициста:

„Ботев е българинът, на който всички трябва да подражаваме, човек, който е пример“.

„Човекът, който най-плътно събра и идея, и действие“.

„Гордея се, че съм последовател на Ботев, така възпитаваме и децата си“.

„Много малко хора днес има като него. Духът на съвремието е много по-различен от духа на Възраждането, от духа на онези смели, чисти хора, които са търсили свободата на България“.

На площада пред крепостта Царевец великотърновският митрополит Григорий освети и благослови знамето на Националния военен университет „Васил Левски“. В 11 часа тръгва шествието към Владишкия мост над Янтра, където ще бъде изпълнен богоявленския ритуал по спасяването на Светия кръст.

Източник: БНР

Подобни публикации

След срещата Петков-Остин: САЩ предоставят една рота „Страйкър“ на интернационалната бойна група

Димитър

Представят Третата част на проекта за Национален стратегически документ

Димитър

Президентът: Борбата с корупцията трябва да се води и със силата на институциите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy