БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Връщането на Иван Иванов за шеф на КЕВР влезе в дневния ред на НС

Народното събрание събра кворум от втория опит. При първата регистрация в пленарната зала се регистрираха 119 народни представители, а след втората – 131.

Депутатите внесоха като извънредна първа точка проекта на решение на „Има такъв народ“ за уреждане на последиците от Решението на Конституционния съд, който обяви избирането на председателя на Станислав Тодоров за противоконституционно.

В проекта на решение се предлага бившият председател на енергийния регулатор Иван Иванов да осъществява функциите на председател на КЕВР до встъпване в длъжност на нов ръководител на регулатора.

Иван Иванов беше избран за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране с решение на Народното събрание от 2 април 2015 г.

Водещият вносител на проекта на решение Ива Митева от „Има такъв народ“ подчерта, че предлаганото решение има една единствена цел – Народното събрание да изпълни своето задължение и да уреди последиците от решение 8 на Конституционния съд.

„Днес, в изказвания на народни представители чувах как „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС искаме да върнем Иван Иванов на поста председател на КЕВР. Не, това се случва автоматично по силата на решението на Конституционния съд, по силата на некомпетентността в управляващата коалиция. Затова призовавам всички вас да подкрепите това решение, за да излезем от тази ситуация, да отидем на избори поне спокойни, че не сме оставили в хаос енергетиката“

ГЕРБ и ДПС призоваха проектът да се подкрепи. От БСП обявиха, че няма да участват в гласуването и няма да подкрепят връщането на Иван Иванов на поста председател на КЕВР.

В минутите преди 10 часа дебатите в пленарна зала прераснаха във взаимни обвинения между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ за липсата на коалиционна култура.

Източник: БНР

Подобни публикации

Жълт код за горещо време в почти цяла България

Димитър

Слави Трифонов: Няма да предлагаме кабинета за гласуване, отиваме на избори

Димитър

Газпром“ е спрял доставките за „Булгаргаз“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy