БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Все още няма решение за „принудителен престой“ в Кодекса на труда

Все още няма политическо решение по изготвения от КНСБ и Асоциацията на индустриалния капитал в България проект за промени в Кодекса на труда, заяви социалният министър Деница Сачева.

Проектът предвижда за случаите, когато предприятията спират дейността си заради заповед на държавен орган, да се въведе понятието „принудителен престой“, и да се дължат съответните компенсации за работниците и работодателите.

Сачева допълни, че се чака становището на Министерството на финансите:

„Тъй като предложението, което правят социалните партньори, би струвало стотици милиони на държавата и в този смисъл би трябвало да бъде добре обмислено. Иначе споделям мнението, че е добре да има твърдо антикризисно законодателство, защото в момента, когато коментираме и сравняваме България с Германия, например, там точно това е основната разлика, че първо постоянно действащо законодателство, което веднага се активира в случаи на криза и втората разлика по отношение на бързината идва от факта, че Германия ползва повече национални средства за разлика от нас, които ползваме в момента и европейски средства за подкрепа на бизнеса с изключение на мярката 60 на 40“.

Източник: БНР

Подобни публикации

САС върна на прокуратурата делото, известно като „Дупнишка популярна каса“

Димитър

Около половината от членове на СИК, заявили желание за ваксиниране, не са се явили

Димитър

Ваксинационният център във ВМА в София е с променено работно време

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy