БЪЛГАРИЯ

Всички гишета за издаване на лични документи работят днес до 17:30 ч.

В последния ден на годината всички гишета за издаване на лични документи ще работят на пълно работно време – до 17:30 часа.

Работното време на всички звена „Български документи за самоличност“ на територията на цялата страна остава непроменено. Днес в София гражданите могат да подават заявления или да получат готовите си документи от 7:00 до 17:30 часа, а в останалите градове – от 8:30 до 17:30 часа. Това съобщи пресцентърът на МВР.

От вътрешното ведомство посочват, че през 2020 г. са издадени почти 2,5 милиона лични документа на български граждани. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата 2021 г.

В условията на пандемия бе взето решението за удължаване на документите за самоличност. Срокът на валидност на личните карти, който изтича до 31.01.2021 г. е удължен с шест месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Това не е пречка гражданите да подменят документите си преди изтичането на удължения срок.

От МВР отбелязват, че звената „Български документи за самоличност“ в София са най-натоварени, но като цяло не се наблюдава напрежение и твърде голям наплив.

Източник: БНР

Подобни публикации

Православният свят отбелязва Цветница

Димитър

Д-р Гергана Николова: При заразяване да не се изпада в паника

Димитър

Главният прокурор е на работно посещение в Европарламента

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy