БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Всички пенсионери ще получат по 70 лева добавка за Великден

Всеки пенсионер ще получи допълнителна сума в размер на 70 лева през април 2022 за Великден, съобщи правителствената пресслужба.

Еднократната добавка ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

В съобщението се посочва, че правителственото постановление, което е прието неприсъствено, е в изпълнение на поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери.

С постановлението се одобрява допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 година.

НОИ ще изплати добавката от 70 лева за всички пенсионери преди Великден. Това заявиха пред БНР от осигурителния институт.

Изплащането ще започне няколко дни след определената начална дата за получаване на месечните пенсии, която е 7 април, тъй като ведомостите вече са приключени.

В понеделник от НОИ ще оповестят точния график за плащане на великденската добавка, която не е част от пенсията и е еднократна.

Към пенсиите за април отново се плащат Covid добавка от 60 лева и изравнителни суми за над 1 милион възрастни хора, които през януари получиха по-малко спрямо декември миналата година.

Източник: БНР

Подобни публикации

Командирът на Стрямската бригада поема Сухопътните войски

Димитър

30 000 с COVID-19 до края на октомври и критичен ноември у нас

admin

1405 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy