ВАЖНИ СПОРТ

Всички спортисти в базата „Белмекен“ са добре и тренират, няма авариен сценарий

Очаква се да започне разчистването на пътя до националната спортна база

Днес се очаква да започне разчистването на пътя до национална спортна база „Белмекен“, където от вчера са блокирани 180 спортисти, както български, така и от други страни. Там са националните ни отбори по борба и бокс.

Снощната снежна буря образува плътни преспи над 2 метра.

Силните снегонавявания затрудниха разчистването на пътя.

Спортистите са прекарали нощта спокойно, каза старши треньорът на националния отбор по класическа борба Армен Назарян:

„Чакаме да разчистят пътя. Всички спортисти са добре“, заяви олимпийският шампион.

Всички спортисти в базата са добре и тренират, няма спешен случай, който да налага авариен сценарий“, това съобщи в „Преди всички“ Илиян Пищиков, управител на спортния комплекс в Белмекен за това как се чувстват спортистите,  блокирани в Националната спортна база там.

В момента вятърът е много силен и не можем да започнем да разчистваме – има буря. Два-три км около стената на язовир Белмекен е невъзможно засега да започне разчистването.

Ние винаги сами си разчистваме – това е ежедневие при нас.163 души са в момента тук – няколко национални отбори са тук – по борба и бокс и националния отбор по плуване на Унгария – всичко е съвсем нормално, на 30 януари част от отбора по борба ще си тръгнат, но чакаме на 1 февруари националния отбор по щанги, плувци от Малта“, каза още Илиян Пищиков.

Източник: БНР

Подобни публикации

Денков: Няма място за политически изказвания от страна на областните управители

Димитър

Колумбия няма да е съдомакин на Копа Америка

Димитър

Кубрат Пулев не мисли да спира с бокса

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy