БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Всички Covid легла в реанимацията на областната болница в Ямбол са заети

Всички легла в Covid реанимацията на областната болница в Ямбол са заети. Около 15 са незаетите за среднотежките случаи в двете лечебни заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

Броят на заблелите през последните дни се запазва, продължава и тенденцията да се търси лекарска помощ при напреднало заболяване, коментира д-р Веселин Цонев от Спешното отделение в Ямбол.

„Общо взето приемаме много тежки болни. Всеки смята, че ще го подмине. Самолекуват се, стоят си вкъщи и смятат, че това е настинка, и си пият чайчета и смятат че ще им мине“, посочи д-р Цонев.

Още 10 легла ще бъдат разкрити в държавната болница и с тях броят им ще стане 64, е решено на заседание на областния медицински щаб. В частната болница леглата са 46 от тях са заети 37. След временното затваряне на Covid отделението в болницата в Елхово, препоръката на щаба е приоритетно в двете ямболски болници да се приемат болни от областта.

Източник: БНР

Подобни публикации

БНБ прогнозира 4,4% спад на БВП през 2020 г.

Димитър

Д-р Симидчиев: Поне 10 000 оздравели от COVID-19 у нас могат да спасят живот като дарят кръвна плазма (ВИДЕО)

Димитър

Семейство от Капитан Димитриево остана без дом след пожар

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy