БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ВСС ще трябва да обсъди още едно искане за отстраняване на Иван Гешев

Петчленен състав на Върховния административен съд остави без разглеждане жалбата на Гражданско движение „БОЕЦ“ срещу решение на Пленума на Висшия съдебен съвет от 22 юли 2021 година, с което беше отклонено като недопустимо искането на бившия служебен правосъден министър Янаки Стоилов за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Според административните съдии сдружението не е страна в административното производство и затова няма право а жалба до съда.

Приключването на процедурата по жалбата на „БОЕЦ“ отваря пътя за връщането на искането на Стоилов за обсъждане по същество във Висшия съдебен съвет (ВСС).

Така, освен с предложението за прекратяването на мандата на Обвинител номер едно на правосъдния министър Надежда Йорданова, което ще се гледа от съдебните кадровици след седмица, те ще трябва да обсъдят и предложението на нейния предшественик.

Източник: БНР

Подобни публикации

Омбудсманът посочи проблеми с Covid сертификатите на 100 000 българи

Димитър

Полша може да съдейства за поддръжката на българските МиГ-29

Димитър

Премиерът Петков се среща с президента на Украйна Володомир Зеленски

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy