ВАЖНИ СВЯТ

Втора карантина влиза в сила в Германия

От днес Германия е във втора карантина заради разпространението на коронавируса. До 10 януари затварят всички училища, магазините за несъществени стоки, а контактите се ограничават за празниците.

Разрешават се събирания до най-много петима души от собственото и от още едно домакинство. За Коледа се допуска събиране до четирима души извън семейството. За Нова година – на 31 декември и 1 януари, се забраняват всякакви събирания. В някои провинции е в сила вечерен час.

Българското министерство на външните работи препоръчва на нашите сънародници да се въздържат от пътувания до Германия. За пътуващите се изисква предварителна онлайн регистрация, като местните здравни служби могат да поискат от пристигналите да представят негативен тест за коронавирус, направен не по-късно от 48 часа преди пътуването, или да направят такъв след пристигането си.

В първия ден от карантината страната регистрира скок от смъртните случаи от Covid-19 – 952, което е най-високият дневен ръст на починалите.

Източник: БНР

Подобни публикации

Руските сили са обстреляли централната част на Харков

Димитър

Ползите от употребата на електронни цигари

Димитър

Ясен Петров: Отиваме в Италия, настроението трябва да е добро

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy