БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Въвеждат по-строги мерки в Ловеч, самодейците излизат на протест

Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Ловеч от полунощ са въведени по-строги ограничителни мерки. Учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение до 2 април, ресторантите и заведенията ще работят само до 22 ч., забраняват се масови мероприятия на закрито.

Заради преустановяване на репетициите и изявите в читалищните клубове, клубовете за народни хора и други самодейни организации за любителско изкуство те излизат на протест днес срещу предприетите по-строги мерки.

Самодейците ще протестират пред сградите на Регионалната здравна инспекция и областната администрация и настояват, ако има мерки, те да са еднакви за всички, поясни председателят на народното читалище „Бяла Анаста“ Кристиян Костов. По думите му по-строгите мерки са дискриминационни.

„Фитнесите могат да работят, магазини, фабрики с по 200 души могат да работят, театрите и кината, музеите, библиотеките също. Само ние и то от самодейното изкуство сме затворени. Тук има противопоставяне на между професионалисти и самодейци.“

Цветомира Пеева допълни:

„Нашите зали са най-чистите. Дезинфекцира се постоянно.“

Източник: БНР

Подобни публикации

3354 са новите случаи на Covid-19, над 23 000 починали от началото на пандемията у нас

Димитър

От 28 февруари в област Добрич се възстановява нормалният учебен процес

Димитър

Румен Радев подписва указа за служебно правителство

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy