БЪЛГАРИЯ

Във Велико Търново започва международният фестивал на куклените театри „Лято, кукли и приятели“

Във Велико Търново днес се открива международният фестивал на куклените театри „Лято, кукли и приятели“. В продължение на три месеца ще бъдат представени спектакли от цялата страна, ще гостуват и куклени трупи от Италия, Норвегия и Турция. .

Петото издание на фестивала „Лято, кукли и приятели“ започва с постановката на Русенския куклен театър „Червената шапчица“. Всяка събота през летните месеци на сцената до паметника на Асеневци във Велико Търново са безплатните спектакли на българските куклени театри и на гостуващите три чуждестранни трупи, поясни артистичния директор на театралния форум Веселин Василев.

Тази година са включени и съпътстващи прояви като изложбата „Сцена и кукли“, представяща сценографката Наталия Гочева, свои кукли ще представи и великотърновският театър „Весел“, който отбелязва своята 25-ата годишнина. Ще има и спектакли за възрастни, а през август на площада до Стамболовия мост ще е пътуващият музей на куклите „Приказки на колелата“.

Фестивалът завършва на 26 август с представление от Италия, когато ще бъде връчена и наградата на публиката.

Източник: БНР

Подобни публикации

Адм. Емил Ефтимов призова да се ускори ваксинацията в армията

Димитър

Мобилни пунктове за имунизация срещу Covid-19 в редица градове

Димитър

Три коли в жесток удар до Севлиево: Загина жена. Петима, сред тях и деца, са ранени

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy