БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Възлагането на МС на преговори със САЩ за нова мощност в АЕЦ „Козлодуй“ влезе в дневния ред на НС

Предложението на парламентарната група на ГЕРБ за гласуване проект на решение за възлагане на Министерския съвет да проведе преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“ е включено в дневния ред на Народното събрание за седмицата.

Областните болници да получават допълнително финансиране от държавата трябва да гласува на първо четене Народното събрание. Предложението на депутата Костадин Ангелов бе прието единодушно от ресорната комисия. С допълнителните субсидии болниците ще може да покриват немедицинските си дейности.

Депутатите ще дебатират и друг закон, внесен от ГЕРБ – този за хората с увреждания. Той е в отговор на проблемите, породени от забавянето на решенията на органите на медицинската експертиза и невъзможността засегнатите граждани да упражняват правата си не по тяхна вина. Голям е и броят на жалбите от ощетени хора с увреждания поради изтекли срокове на техните решения на ТЕЛК и съществено забавяне от средно 6 месеца. Предлага се решенията на ТЕЛК да важат до явяването на хората с увреждания на комисия, за да запазят правата си и да не връщат пари.

Депутатите ще изслушат и служебния министър на енергетиката Росен Христов за Споразумението за достъп до терминали за втечнен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, сключено между „Булгаргаз“ ЕАД и турския газопреносен оператор „Боташ“ на 3 януари тази година.

„Булгаргаз“ прави всичко възможно за предоставяне на достъп до терминалите за втечнен природен газ и до инфраструктурата. Договорът не предвижда да купуваме газ от „Боташ“, а е само за достъп до терминалите и до изходната точка на турско-българската газопреносна мрежа, обясни преди дни Деница Златева – изпълнителен директор на „Булгаргаз“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Промените в македонската конституция буксуват

Димитър

Командирът на Стрямската бригада поема Сухопътните войски

Димитър

1235 са новите случаи на коронавирус, 44 души са починали

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy