ДОМ

Възможности за отпушване на тоалетна без плунжер

Разбира се, ако имате плунжер, има вероятност да не сте търсили тази статия. По-вероятно е да имате отчаяна нужда от отпушване на тоалетната, но да не разполагате с инструментите, за да го направите. Не се притеснявайте!

Събрал съм шест метода за отпушване на запушени тоалетни, без да използвате плунжер. В тях се използват различни инструменти и предмети от бита, така че би трябвало да успеете да намерите решение, което да е подходящо за вашата ситуация.

ВиК змия

Водопроводната змия е устройство с дълга ръка, което може да достигне през тръбите на тоалетната, за да разкъса запушванията. Това е често срещан водопроводен инструмент, който е чудесен за разбиване на запушвания и почистване на тоалетни, използва се от много професионалисти, включително и тези на Шалом ВиК.

Може и да не притежавате водопроводна змия, но може да е добре да я добавите към списъка си и да я вземете, когато тръгнете да си купувате водопроводен апарат. Може този път да не сте подготвени, но можете да сте готови да отпушите ефикасно тоалетната си следващия път, когато тя се запуши.

За да използвате водопроводна змия, просто вкарайте рамото през отвора на тоалетната чиния и внимателно го прекарайте през тръбите, докато се натъкнете на запушването. Продължавайте да натискате внимателно, докато усетите, че запушването се разкъсва, или докато рамото продължи да се движи напред незапушено.

Сапунът и горещата вода работят заедно, за да разградят органичните вещества, които могат да причинят запушване. Наблюдавайте как горещата вода и сапуненият разтвор отстраняват запушването.

Сапун и вода

Комбинацията от сапун и вода е един от най-ефективните методи за отпушване на тоалетна чиния без плунжер. Сапунът и горещата вода се комбинират, за да разградят органичните вещества и тоалетната хартия, които често са основните виновници за запушването на тоалетната.

Първо изсипете голямо количество сапун в тоалетната чиния. Искате много сапун, тъй като той ще разтвори тоалетната хартия и ще действа като смазка, за да помогне на всичко да се плъзне през тръбите.

Оставете сапуна да престои пет до десет минути. През това време загрейте вода до кипване. След като водата заври, оставете я да престои няколко минути, така че горещата вода да е все още гореща, но вече да не кипи. Бавно изсипете водата в тоалетната чиния.

Вместо да наливате от ръба на тоалетната чиния, наливайте от височината на кръста. Допълнителното налягане може да накара тоалетната чиния да се промие сама и да отпуши тоалетната. Ако това не се случи, изчакайте още няколко минути, преди да се опитате да пуснете водата отново.

Метална закачалка може да се превърне в импровизирана водопроводна змия за някои препятствия, за да отпушите тоалетната си.

Метална закачалка

Носете гумени ръкавици за този случай. Ако тоалетната ви е запушена от излишна тоалетна хартия, това вероятно не е подходящото решение. Ако обаче тоалетната ви не пуска водата, защото има предмет, който блокира тръбите, може да успеете да го отпушите с помощта на метална закачалка.

За да започнете, развийте телта, докато закачалката стане права линия. Можете да направите малка извивка в единия край, която да служи за кука.

Внимателно спуснете закачалката в тоалетната чиния и надолу по тръбите, докато влезете в контакт със заседналия предмет. Възможно е да успеете да закачите предмета и да го вкарате в тоалетната чиния, където да го отстраните с ръка с гумени ръкавици.

Содата за хляб и оцетът предизвикват реакция, която може да разруши запушванията и ефективно да почисти кухнята и банята ви.

Сода бикарбонат и оцет

Содата за хляб и оцетът са като универсално средство за почистване на дома. Използвала съм това мощно дуо за мивки, които не се отцеждат, за почистване на мивката за боклук и, да, за отпушване на тоалетната.

Започнете, като изсипете малко сода за хляб в тоалетната чиния. В зависимост от това колко сода за хляб имате наоколо, можете да сложите повече или по-малко. Добре е да добавите около една чаша сода за хляб.

След това добавете две чаши оцет. За тази цел белият оцет е добър вариант, тъй като е евтин и силен.

Оставете тази смес да престои известно време. Възможно е да се образуват мехурчета, тъй като содата реагира с оцета, така че не се притеснявайте, ако видите мехурчета.

След около десет минути можете да добавите малко гореща вода, за да изплакнете сместа и да продължите да разбивате запушването, преди да се опитате да промиете.

Найлоновото фолио помага за натрупване на налягане в купата, което можете да натиснете надолу, за да отстраните запушването.

Ако изброените методи не пропработят повикайте помощ от Шалом ВиК

Подобни публикации

Как да изберете подходящите тоалетни принадлежности за банята

Димитър

Отпушване на канали при запушена канализация

Димитър

Какво трябва да знаем за циклене на паркет?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy