ОБЩЕСТВО

Възможности за спешни кредити

Непредвидени събития възникват по всяко време и не винаги разполагате с необходимите ресурси, за да се справите с тях. Ето защо най-доброто, което можете да направите, е да сте подготвени и да познавате наличните възможности за кандидатстване за кредит. Банковите институции предлагат богато меню от кредити и заеми, които ви позволяват да бъдете консултирани, за да се радвате на добро финансово здраве.

Кредитите са парични заеми за покриване на нужди, но също така пораждат отговорност за бъдещо изплащане, със или без лихва. По данни на Националната комисия за защита и подпомагане на потребителите на финансови услуги най-често повтарящите се заеми са ведомствените кредитни карти, следвани от банковите кредитни карти, личните заеми и заемите за заплати, без да споменаваме неформалните заеми чрез заложни къщи, спестовни каси или приятели.

Тези инструменти за финансиране обикновено се изплащат постепенно чрез „вноски“ или „еднократно“. Въпреки това, в случай на спешна или непредвидена ситуация, в която се налага да прибегнете до някой от тях, си струва да знаете предимствата и недостатъците на всеки от тях.

Някои видове кредити, от които може да се възползвате, преди да прибегнете до неофициални заеми, са:

  • Аванс за заплата: Това са заеми, които помагат за финансиране на непредвидени събития, като предимството им е, че можете да ги изплатите предсрочно без санкции.
  • Заем за заплати: Това е заем, който не изисква обезпечение или гаранция, без санкции за предсрочно погасяване и с фиксиран лихвен процент за целия срок на заема. Предимство на получаването на плащанията на заплатите по банкова сметка е възможността за достъп до кредит за заплати.
  • Незабавен личен заем: В този случай могат да бъдат договорени повече от два кредита в зависимост от платежните възможности на потребителя. Няма санкции за предсрочно погасяване и има възможност за фиксирани двуседмични или месечни плащания.

Кой е най-добрият вариант?

Във всеки от трите случая трябва да направите анализ на спешните си нужди и на възможностите си за погасяване, да прочетете внимателно спецификациите на всеки кредит, да сте наясно с нивото си на задлъжнялост и да вземете предвид отговорността, която поемате пред финансовата институция. Кредит от този тип е изгоден, стига да се използва отговорно, само когато е необходим и имате доходи за погасяването му.

Подобни публикации

Иде бум на болни от К-19 във вторник, проф. Ангелов огласи шокиращата причина

admin

Как може счетоводителя Ви да е полезен в бизнеса?

Димитър

МОН предлага да се редува онлайн обучение с присъствено

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy