БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

„Възраждане“ атакува зеления сертификат в Конституционния съд

Партия „Възраждане“ атакува зеления сертификат в Конституционния съд.

Партията е събрала необходимите 48 подписа на депутати – минимумът за внасяне на конституционна жалба, подкрепена от 17 депутати от ГЕРБ, 18 народни представители от „Има такъв народ“ и парламентарната група на „Възраждане“.

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов отново обяви зеления сертификат за противоконституционен, като каза още ,че използването му е доказано вредно и безполезно и трябва да бъде отменено.

„Ясно е, че зеленият сертификат ще падне. Вижда се съпротивата срещу него. Забелязва се и спад на броя на ваксинираните хора. Всички очакват с нетърпение тази принуда да бъде премахната. Крайно време е да я пратим в историята. Държавата има много по-сериозни проблеми, отколкото това, с което в момента се занимава. И се надяваме в най-скоро време Конституционният съд да вземе решение, което да защити правата на всички български граждани“.

Задочния спор с премиера Кирил Петков в какъв срок ще отпадне зеления сертификат Костадинов смята за излишен.

„Нямам практика да записвам разговорите си с хората, с които говоря. Всичко останало, което си говорихме, беше потвърдено. Единствено и само не знам защо се притеснява от това, че може би се е ангажирал с някакъв срок. Сами видяхте, че неговият здравен съветник е още по… на нашето мнение до някаква степен, защото ако с него говорихме за по някое време април, с изказването на проф. Радка Аргирова вчера стана ясно, че до месец, т.е. по някое време март, може да падне.“

Източник: БНР

Подобни публикации

Открито е огнище на птичи грип в стопанство с пъдпъдъци в Етрополе

Димитър

Волейболистите до 21 г. победиха Русия в контрола

Димитър

Арх. Анастас Карчев: Овладяни са всички пожари в общините Свиленград и Тополовград

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy