БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

„Възраждане“ заплаши с нов протест срещу зеления сертификат

„Възраждане“ заплаши с нов протест заради неизпълнения ангажимент от страна на премиера Кирил Петков до 2 февруари да има решение дали и кога ще се премахне изискването за зелен сертификат.

Лидерът на формацията Костадин Костадинов допълни, че след проваленото заседание на работната група, която трябваше да обсъжда този въпрос, не е свиквано следващо:

„Точно поради тази причина, след като другата страна очевидно не желае разговор с нас и след като ние изтърпяхме повече от нужното време и показахме огромната си толерантност, нашето търпение се изчерпа и взехме решение да организираме протест, тъй като очевидно така ще си разговаряме с това управляващо мнозинство, след като не иска да разговаря там, където проблемите се създават – в политическите институции, ще трябва да разговаряме отвън на улицата. Другата седмица ще вземем решение коя точно ще бъде датата, но ще бъде в рамките на следващите 10 дни. Ще вземе и решение къде точно да се състои, както и в какъв формат ще бъде направен, защото няма да бъде като предния, ще бъде доста по-различен“.

Костадинов посочи, че от „Възраждане“ са били склонни на компромиси, които се изразяват в поетапното премахване на изискването за сертификати и тестване:

„Ако сега се обади министър-председателят, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат, нищо друго не искаме да чуем повече“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Намаляват Covid случаите в Кюстендилска област

Димитър

Около 200 хиляди потребители остават без ток

Димитър

967 случая на коронавирус у нас при 11 452 теста

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy