СВЯТ

„Възраждане“ и ПП-ДБ си оспорват първото място във вота на сънародниците ни във Великобритания

Първите предварителни резултати във Великобритания от българските парламентарни избори показват, че Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Възраждане“ си оспорват първото място с около 35% гласували за тях. Активността е по-слаба от предишните парламентарни избори.

За момента изглежда, че „Възраждане“ е големият победител на Острова в изборите за 49-то Народно събрание, дори и в крайна сметка да не спечели първото място, тъй като увеличава подкрепата си с повече от 10% в сравнение с предишните избори. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ има минимална преднина с около процент за момента, като печели убедително в четирите секции на българското посолство в Лондон.

В четирите секции на Баркинг обаче, другото място където гласуват много българи в британската столица, картината е напълно противоположна – там печели „Възраждане“.

За момента „Има такъв народ“ се очертава като трета сила. Следват ГЕРБ-СДС и „БСП за България“. Изчислява се, че са гласували около 26 000 българи, което с около 4 000 по-малко от изборите през октомври миналата година.

Източник: БНР

Подобни публикации

Рекордни валежи са регистрирани в Калифорния

Димитър

Великобритания навлиза в плато на случаите на Covid-19

Димитър

Нов екип от 36 български пожарникари отива в Гърция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy