БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

„Възраждане“ осъди изгонването на руски дипломати, ДБ подкрепи „закъснялото“ решение

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера в оставка Кирил Петков държавата ни да изгони 70 руски дипломати. В декларация от трибуната на парламента Костадинов определи действията на Петков като „грубо погазване на Конституцията“:

„И ако бяхме правова държава с действащ независим главен прокурор, днес той щеше да влезе в правомощията си и да поиска поставянето на премиера под запрещение. И да бъде задействана процедура за освидетелстване. В противен случай с действията си той застрашава националната сигурност на държавата, която и без това е разтресена от поредица от каскадни кризи“.

От своя страна председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов оспори твърдения, че решението за изгонване на руски дипломати е взето еднолично:

„Аз имам информация, че е обсъждано на 18 май прилагането на принципа за пропорционалност по отношение състава на дипломатическите мисии и нещо повече, то е политически подкрепено от „Демократична България“. Ние много дълго време сме настоявали за това решение. И от тази гледна точка е обсъждано и в коалиционния съвет и се ползва с нашата настоятелна подкрепа. Смятаме, че това решение е закъсняло, но правилно и в този смисъл, ако някой трябва да бъде поставен под запрещение, това е представители на „Възраждане“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Слънчево, но студено

Димитър

Ивановден е, имен ден в България имат над 347 хиляди души

Димитър

Фалшива бомбена заплаха евакуира пловдивското училище „Димитър Димов“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy