БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

„Възраждане“ с инициатива в новия парламент за референдум за въвеждане на еврото

Партия „Възраждане“ ще инициира разговори с останалите парламентарни групи в новия 48-ми парламент, за да бъдат събрани подписи за организиране на референдум за въвеждане на еврото в България. Това обяви лидерът на формацията Костадин Костадинов.

„Създали сме една контактна група, с която ще искаме разговор с всяка една парламентарна група по отношение на свикването на референдум за запазването на българския лев. Трябват ни още 21 народни представители, с които да съберем минимум от 48, както е според Закона за референдумите, за да внесем искането си в Народното събрание“.

На репортерски въпроси: „Кой очаквате да ви подкрепи? Тези 21 депутата, от коя политическа сила ще дойдат?“, Костадинов отговори: „Честно ли?“ От нито една“.

Ако не получат подкрепа в парламента, „Възраждане“ подготвят създаването на Инициативен комитет за събиране на подписи за провеждане на такъв референдум.

Източник: БНР

Подобни публикации

Гешев информира външния министър за шпионаж, извършван от руски дипломат

Димитър

1729 нови случая на коронавирус при 8475 теста

Димитър

Тошко Йорданов, ИТН: Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy