СВЯТ

Въпреки студа опашки пред магазини в Гърция след отварянето им

При ниски температури и сняг гърците чакат на опашки пред магазините, които отвориха след повече от два месеца карантина. Спазват се мерките, а хората се стараят да пазаруват в рамките на позволеното време – два часа. Търговците предлагат големи намаления на всички стоки.

Часове преди да отворят магазините гърците са на опашка пред моловете. Търговците, които отвориха след повече от 80 дни карантина, предлагат високи сезонни намаления на всички стоки.

В същото време пазаруването е възможност малко да промениш ежедневието си и да си купиш необходими неща, споделят клиентите, които не се плашат от студа и чакат търпеливо пред магазините. Полицейски патрули проверяват спазване на мерките и констатираха, че гърците стриктно се съобразяват с тях. Позволено е излизане от дома за покупки само в рамките на два часа.

Търговската камара изрази надежда, че поне отчасти собствениците на магазини ще покрият щетите от карантината, които възлизат поне на 3 милиарда евро на месец.

За началото на следващия месец се обмисля отваряне на ресторантите, но само на открито, споделят пред медиите лекари от щаба за контрол на коронавируса. Ски курортите ще останат затворени поне още месец.

Пълният обем на поръчаните ваксини за Гърция ще се получат със седмица закъснение, което не променя програмата за национално ваксиниране срещу Covid-19, заявиха от здравното министерство.

Над половин милион гърци са подали молба и имат регистриран час за ваксиниране.

Източник: БНР

Подобни публикации

Съветът на ЕС прие 330 млрд. евро пакет за кохезията за 2021-2027 г.

Димитър

Блинкън: НАТО не търси конфликт, но ако той дойде при нас, Алиансът ще е готов да се защити

Димитър

Десетки хиляди протестираха в икономическата столица на Мианма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy