ВАЖНИ СПОРТ

Вяра Ваташка и Цветелина Найденова: Тези медали си заслужаваха трудните моменти

Ансамбълът ни девойки спечели три сребърни медала в многобоя и във финалите на отделните уреди в първия ден на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Състезанието във Варна беше последно за отбора в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова.

„Това е година и половина целенасочено натоварване и тренировки точно към този ден. Успяхме и тук е моментът да благодаря на всички от екипа – на г-жа Илиана Раева, на Деспа Кателиева, постигнахме наистина екипна работа. Всеки един е допринесъл за тези медали. Искам да благодаря и поздравя личните треньори на гимнастичките и на клубовете им за този успех, защото в голям процент това възнаграждение и на техния заслужен труд. Да ви кажа честно, сега емоцията, която изпитвам е по съвсем друг начин. Аз когато печелех медали бях на 15 години и не можах да го изживея по този начин, по който сега го изживявам“, каза след състезанието старши треньорът на отбора Вяра Ваташка.

„Аз знам, че тези момичета са бойци и го показаха. Доказаха, че могат да се преборят и да си вземат медалите. Преминахме през много трудни моменти, което е напълно нормално – през травми, през наши лични трудни моменти и сега като ги носят тези медали някак всичко си заслужава и съм щастлива много. Плаках, когато бях на стълбичката на олимпиадата и плаках и сега, когато ги гледах тях на стълбичката. За мен са тези медали са равностойни“, заяви помощник треньорът Цветелина Найденова.

Момичетата пък признаха, че желаят да попадат в ансамбъл жени и да участват на олимпийски игри.
„Беше уникално да сме пред родна публика. Подкрепяха ни от цялата страна. Това ни кара да се чувстваме невероятно, защото просто такова чувство не се изпитва често. От почетната стълбичка се вижда цялата публика, която ни подкрепя. Емоцията е уникална. Много благодарим на нашите треньори. Много ги обичаме. Те ни подкрепяха и бяха до нас през цялото време. Уникални треньори, няма други като тях“, споделиха момичетата.

Източник: БНР

Подобни публикации

Петър Колев напусна Берое

Димитър

И четирите българки на корта в Лондон днес

Димитър

Али Соу ще играе под наем в Русия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy