СВЯТ

В Гърция започна проверка на сградите за сеизмична устойчивост

В Гърция започна задължителна проверка на конструкциите на държавните сгради за устойчивост при земетресения. Над 5 хиляди от тези сгради не отговарят на стандартите, установи проверката до сега.

В Гърция задължително проверяват всички сгради, обществена собственост, за сеизмична устойчивост. Наредбата беше въведена след силното земетресение в Турция. Премиерът Мицотакис пое ангажимент за проверка на 35 хиляди държавните сгради за сеизмична устойчивост.

Професорът по сеизмология Лекас каза пред медиите, че до сега комисия от специалисти е установила, че поне 5 хиляди сгради в страната имат пропуски в конструкцията.

Специално внимание властите отделят на училища и болници, защото над половината от тези сгради са строени преди 1985 година, като голяма част от тях никога до сега не са поставяни под надзор за сеизмичност.

Министърът на климатичните кризи и Гражданска защита каза, че след държавните сгради на задължителна проверка ще се поставят и частните домове.

Източник: БНР

Подобни публикации

Гръция обмисля стимули за ваксиниране

Димитър

Бойци от батальона „Айдар“ се предали на сили на ЛНР

Димитър

УЕФА разрешава повече играчи в отборите за Евро 2020

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy