ВАЖНИ СВЯТ

В Гърция променят Наказателния кодекс заради насилието над деца

Властите в Гърция обявиха, че подготвят промени в Наказателния кодекс, свързани със случаи на насилие върху деца. Увеличават и мерките в училищата за решаване на проблема. Проучване показа шокиращи данни.

Проучване на специалисти показва шокиращи данни за насилието върху деца в Гърция.

Всяка година над 7500 деца на възраст под 5 години са пострадали от насилие. Всеки втори грък е бил свидетел на такъв акт, а 70% от извършителите са роднини на детето.

За тази цел в парламента се обсъждат промени в Наказателния кодекс по отношение на хора, извършили подобни действия.

Борбата с насилието към деца изисква сътрудничество с училището и семействата, защото често децата не признават, че върху тях е упражнено насилие, съобщават специалистите от министерството на образованието.

Вече във всяко училище ще има психолог, който ще си сътрудничи с учителите. Започва и информационна програми за родителите.

Медиите също се включват, като не само ще информират за такива крайни прояви, но ще канят специалисти да коментират признаците при децата, които са били обект на някакъв вид насилие.

Източник: БНР

Подобни публикации

Йенс Шпан: Германия няма да достигне 10 милиона ваксинации седмично през април

Димитър

Лудогорец взе литовец за треньор

Димитър

По казуса „Юбер“ във Франция: „Ограбване на държавата“ или „Диалог с компании“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy