СВЯТ

В Италия започна 24-часова общонационална стачка

В Италия започна общонационална 24-часова стачка. Тя ще засегне железопътния. фериботния, въздушния и градския транспорт, както и училищата, здравеопазването и други частни и обществени сектори.

Протестът започна с железопътния и градски транспорт в последните часове на изминалия ден и ще завърши в 21 часа местно време днес. Този на въздушния транспорт започна минути след полунощ и също ще продължи 24 часа.

Поводът за стачката във всички публични и частни сектори със затваряне на училища в цялата страна и с прекъсване на други услуги, включително и в здравеопазването, е проблемът за справяне с инфлацията. Профсъюзите настояват „за общо увеличение на заплатите на работниците, за да се намали рискът от несигурността“. Те искат още подновяване на изтеклите трудови договори и анулиране на фалшивите, както и отхвърляне на войната и на увеличението на военните разходи.

При провеждане на стачки има гарантиран часови поясна всички видове транспорт. Конкретно за въздушния са гарантирани полетите между 7 и 10 часа и между 18 и 21 часа местно време.

Националната авиокомпания ITA e отменила 20 вътрешни полета. Всички останали могат да имат закъснения.

Източник: БНР

Подобни публикации

Великобритания предупреждава за риск от Трета световна война

admin

Имунизационни паспорти за всички гърци с две дози ваксина

Димитър

Евролидерите подписаха сделката за търговските отношения с Лондон

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy