ВАЖНИ СВЯТ

В Кипър започва изпълнението на плановете за субсидирана почивка

В Кипър започва изпълнението на два специални социални плана за субсидирана от държавата лятна почивка. От тях могат да се възползват пенсионери с ниски доходи и работещи, включително и българите, които живеят постоянно на острова.

20 хотели участват в програмата на социалното министерство за безплатни почивки за пенсионери с ниски доходи и днес посрещат първите си гости.

4-дневният им престой /3 нощувки/ при пълен пансион се заплаща изцяло от държавата.

Това важи за пенсионери с годишен доход до 15 500 евро (за сам човек) или до 20 000 евро (за семейство).

Ваканциите за възрастните хора продължават до края на октомври.

Максимална безвъзмездна сума от 50 евро на човек на ден за 5 нощувки ще се дава чрез плана за субсидиране на отпуск на работещите. В четвъртък правителството одобри за изпълнението му близо 950 000 евро.

В него могат да участват служители, получаващи заплащането за годишния си отпуск от Централния фонд за отпуските към социалното министерство, вноски в който правят повечето кипърски компании.

И двата ваканционни плана се прилагат в курорти и хотели само в планинските райони, като целта е чрез осигуреното от държавата финансиране да се подпомогне тяхното развитие.

Източник: БНР

Подобни публикации

Роман Протасевич вече е под домашен арест

Димитър

Световни лидери поздравиха Ердоган за победата му на балотажа за президент

Димитър

Министър Вълчев предлага да се актуализират стипендиите във ВУЗ и научни организации

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy