БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

В Плевен са ваксинирани 200 медици, желаещите се увеличиха до над 2000

В Плевен се очаква да пристигне ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ за първата фаза на ваксинация срещу Covid-19. 200 медицински лица са имунизирани до момента, броят на желаещите се увеличава и до момента е над 2000.

„В област Плевен цялостната ваксинация ще бъде организирана в 21 кабинета, които и в момента се подготвят“, каза д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ.

Най-вероятно първата фаза със сегашното количество ще продължи след ден. Няма нито един сигнал за отклонения при ваксинирането на първите 200 медици и работещи в пет болници в града .

„Самият факт, че двеста човека се ваксинираха по първа фаза и пак има две хиляди да подлежат, това означава, че са сe качили с двеста спрямо предното допитване.

Ще има разпределение, 21 кабинета ще има имунизационни. Първа фаза стартира само в петте болници. Всичко зависи от количеството, което ще се даде. За стоматолозите най-вероятно ще бъде в имунизационните кабинети на някоя болница, както и за джипитата.

На практика във всяка общинска болница има, без Никопол. Общинските, те ще си поемат състава на болницата и на извънболничната помощ“, каза д-р Минчев.

Източник: БНР

Подобни публикации

Режим на уличното осветление в Лесичово

Димитър

Учредяват Българска аграрна камара

Димитър

Мобилни пунктове за имунизация срещу Covid-19 в редица градове

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy