БЪЛГАРИЯ

В пловдивския съд влиза дело за купуване на гласове

В Пловдивския районен съд започва дело за разбита схема за купуване на гласове в Столипиново преди парламентарните избори на 4 април, миналата година.

Подсъдим е местен жител на квартала, организирал група от четирима души, които трябвало да осигурят масово гласуване за политическа партия ГЕРБ срещу 30 лева на човек.

Задачата на съучастниците била да обикалят по адресите в махалата и да предлагат на местните жители парични суми и рекламни материали, като записват в тефтер имената и броя на „вербуваните“  гласоподаватели. Изрично условие било, последните да са само лица от ромски произход.  Те пък трябвало да убеждават роднини, близки и познати да станат „застъпници“, на самите избори да гласуват за посочената партия срещу заплащане.

При успех помощниците щели да получат по още 50 лв.  При разкриването на схемата са намерени списъци с имена на хора от квартала. Организаторът е подсъдим и по второ обвинение – за открити у него незаконни боеприпаси.  Делото е насрочено в разпоредително заседание.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ангел Кунчев препоръчва нови Covid мерки на здравния министър

Димитър

497 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Азербайджанската визита: Договори ли Петков допълнителни количества газ?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy