ВАЖНИ СВЯТ

В преговорите със САЩ Русия ще настоява НАТО да не се разширява на изток

На предстоящите утре в Женева преговори със Съединените щати Русия няма да прави едностранни отстъпки. Това заяви в интервю за агенция “Новости” заместник-министърътна външните работи СергейРябков, който ще води преговорите от руска страна.

Сергей Рябков обвини Съединените щати в спекулации на тема бъдещи отстъпки от страна на Русия.

„Нееднократно реагирахме срещу такава постановка на въпроса и то на всички равнища”, заяви той и допълни, че това не може да бъде основа несамо за бъдещи договорености, но и за продуктивна дискусия.

Дипломатът подчерта, че в Женева ще настоява НАТО за се откаже от по-нататъшнотоси разширяване на изток и от разполагането на настъпателни оръжия в близост до руските граници.

Начело на американската делегация на утрешните преговори ще бъде първият заместник-държавен секретар Уенди Шерман. Освен това на 12 януари е насрочено заседание на Съвета Русия-НАТО в Брюксел, а на 13-ти във Виена – консултации в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Ямбол новоизбраният общински съвет проведе първото си заседание

Димитър

Пристигнаха 17 550 дози от Covid-ваксината на Pfizer

Димитър

Енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол“ излизат в подкрепа на колегите си от „Марица-Изток“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy