БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

В Ямбол няма да има зелени коридори

В Ямбол няма да има зелени коридори, тъй като ваксините са разпределени за групите от имунизационния план и членовете на Секционните избирателни комисии, информира кореспондентът ни Даниела Костова.

До средата на седмицата всички, ангажирани с изборния процес и пожелали да бъдат ваксинирани, ще им бъде поставена първа доза, съобщи Донка Желева от РЗИ.

Техният брой на желаещите е около 500 от 1700 обща цифра, Досега са преминали около 270 човека.

810 дози е включвала последната доставка ваксини на Астра Зенека, като половината от тях ще бъдат за общопрактикуващите лекари, уточни Желева.

Другата половина от доставката ще я пръснем за ваксинирането на 2 и 3 та фаза от имунизационния план, което налага зелените коридори да бъдат отворени при излишна ваксина, а ние нямаме такава. Очакваме да получи на Пфайзер 1170 дози, но те се резервират за втора игла на изборния процес

В момента на територията на областта са отворени 8 имунизационни кабинета, като единият от тях е в общинската болница в Елхово.

Източник: БНР

Подобни публикации

Правителството на Кирил Петков подава оставка

Димитър

Англия: Ваксинацията може да не повлиява на нивата на Делта варианта на Covid-19 в тялото

Димитър

Йотова: Антикризисните мерки са положителни, но важна е програмата на правителството

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy