БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Георги Гьоков: ПГ на БСП ще гласува твърдо против изпращането на оръжие в Украйна

​БСП ще гласува „против“ изпращането на военна помощ за Украйна, потвърди министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков:

„Ако трябва, даже и конгрес ще свикаме по този въпрос, за да сме наясно какво правим. Най-лесно е да се излезе от коалицията и това ще удовлетвори желанието на голяма част от българите, които не харесват това, което се случва, имам впредвид, с мисълта да изнасяме директно оръжие. Въпросът е, излизайки от коалицията и спирайки това изнасяне на оръжие към където и да било, какво правим обаче за българите и за българския народ, като останем във време на война и на инфлация без редовно правителство. Лично моята позиция в случая е, че би трябвало по никой начин да не се изнася оръжие за Украйна. Не можем да забраним на третата страна тя да го препродава в някаква посока. Нашата ПГ ще гласува твърдо „против“ изпращането на оръжие в обхвата на бойните действия“.

Проектът за решение да бъде оказана военна помощ на Украйна е включен в програмата на извънредно парламентарно заседание, свикано за 4 май, сряда.

От Украйна, където е на посещение, премиреат Кирил Петков заяви, че очаква да се събире мнозинство, което да одобри подобно решение. Подкрепа декларират както Продължаваме промяната, Демократича България и Има такъв народ, така и от  ГЕРБ и ДПС.

Източник: БНР

Подобни публикации

Горят складове в Кресна

Димитър

Учени: Подправка, употребявана масово в България, мачка COVID-19

admin

БЧК с кампания за набиране и на материални дарения за пострадалите от труса в Турция и Сирия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy