БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

ГЕРБ – СДС е първа политическа сила във Великотърновско

Коалиция ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в област Велико Търново при обработка на 42 % от секционните протоколи. Въпреки спряното машинно гласуване, грешките в изборните книжа са много, посочиха от Районната избирателна комисия.

От потвърдените резултати от 181 секции от общо 426 в област Велико Търново ГЕРБ – СДС води с 24,36 %, следва „Има такъв народ“ с 21,48 %, БСП е трета политическа сила с 20,36 % . Демократична България – Обединение, чиято листа беше с объркани преференции в машините за гласуване и заради което машинният вот в областта вчера беше спрян, на този етап от обработката на протоколите получава 6,91 % от гласовете.

Грешките в протоколите са много, заяви председателят на РИК Десислава Йонкова:

„Макар и да нямаше машинно гласуване за целия изборен ден, за периода, в който беше осъществено такова, същото е валидно и гласовете се зачитат. При пренасянето има много грешки по отношение на редовете за преференциите“.

Секционни комисии чакат повече от 11 часа да предадат изборните си книжа. Пред кореспондента БНР членове на избирателни комисии коментираха затрудненията и напрежението.

„Направихме бунт в община Горна Оряховица. 6 часа стояхме пред община Горна Оряховица в този автобус, при Covid обстановка! 7 секции по трима човека – 21 човека вътре!“

„Чакаме! От 11 ч. сме приключили, а в момента е 7:20! Просто сме отчаяни от ситуацията“.

„Пред районната – два часа. Чакаме на паркинга! С неуважение се отнасят към нас! Стоим на студено!“

„Горе-долу вече сме в кондиция, новият работен ден започна, така че с нови сили – смело напред“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Радев: Важно е да има доверие в изборния процес

Димитър

Конституционният съд отказа да изслуша Кирил Петков по делото за двойното му гражданство

Димитър

Приятели на пилота Терзиев с подписка за изграждането на негов паметник

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy