СВЯТ

Германия увеличава доходите на хората, получаващи социални помощ

Повече пари за милиони нуждаещи се – Германия увеличава доходите на хората, получаващи социални помощи. От началото на следващата година те ще взимат по 563 евро месечно.

Близо 5 милиона получатели на социални помощи в Германия ще получат значително по-високи обезщетения през следващата година.

От началото на 2024 г. живеещите сами ще получават по 563 евро на месец вместо сегашните 502 евро. Това съобщи федералният социален министър Хубертус Хайл в Берлин.

С реформата на доходите на гражданите, която влезе в сила в началото на годината, ставките трябва да се адаптират към инфлацията по-бързо, отколкото в миналото.

За младежите от 15-годишна възраст до ненавършени 18 години в бъдеще ще се изплащат 471 вместо 420 евро. За децата от началото на седмата им година до навършване на 14 години ще се изплащат 390 вместо 348 евро. За децата до шестгодишна възраст ще се плащат 357 вместо 318 евро.

Понастоящем 5,5 милиона души получават помощи, към тях се числят и 1,68 милиона безработни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Осем подсъдими бяха признати за виновни за атентатите в Брюксел през 2016 г.

Димитър

Успение Богородично – летният Великден за гърците

Димитър

Над 40 000 са вече горските пожари в Италия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy