СВЯТ

Германската асоциация за интензивно лечение настоява за двуседмичен твърд локдаун

Германия спешно се нуждае от двуседмичен твърд локдаун, по-бързи ваксинации и задължителни тестове в училищата, за да пречупи третата вълна на коронавирусната пандемия, заяви в четвъртък Асоциацията за интензивна и спешна медицина DIVI, съобщава Ройтерс.

Кристиан Карагианидис, научният ръководител на DIVI, каза, че около 1000 допълнителни пациенти са попаднали в реанимация от средата на март. Към момента 3680 души се намират в реанимация (в интензивно отделение) в Германия, показват данните на DIVI.

„Ако този темп продължи, ще достигнем редовния лимит на капацитета за по-малко от четири седмици“, каза той пред ежедневника Rheinische Post. „Не преувеличаваме. Нашите предупреждения се ръководят от числата“.

Канцлерът Ангела Меркел е изправена пред нарастваща критика, тъй като не е изготвила план за преодоляване на нарастващите коронавирусни инфекции в Германия и обвинява несъдействащите регионални премиери за все по-хаотично управление на кризата.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи в четвъртък с 24 300 до общо 2,833 милиона от началото на пандемията, като това е най-голямо дневно увеличение от 14 януари. Броят на жертвите с Covid-19 се повиши през последните 24 часа с 201 до общо 76 543 от началото на пандемията. 3680 души се намират в реанимация в Германия, което е повишение с 85 спрямо ден по-рано.

Броят на случаите на 100 000 през последните седем дни, които правителството използва като ключов показател за вземане на решение за стъпките за ограничителни мерки, се увеличи в четвъртък до 134 от 132 в сряда и спрямо 113 преди седмица.

За сравнение, последните данни за ситуацията с Covid-19 в България може да видите тук. (забележка: Германия е с население от около 83 милиона, а България е с население от близо 7 милиона).

Ръководител на DIVI Кристиан Карагианидис призова за твърд локдаун в Германия в продължение на две седмици, задължителни Covid тестове в училищата два пъти седмично и много по-бърза имунизацията в центровете за ваксинация и при личните лекари.

Министърът на здравеопазването на Бавария Клаус Холечек заяви пред телевизия ARD, че ще обмисли въвеждането на задължително тестване за учители и ученици, като отбеляза, че желанието да се тестват доброволно не се е оказало толкова високо, колкото той е очаквал.

Премиерите на две южногермански провинции, силно засегнати от пандемията от коронавирус, призоваха в сряда лидерите в останалата част на страната да въведат отново по-строги противоепидемични мерки, за да се опитат да овладеят третата вълна на коронавирусната инфекция.

Източник: БНР

Подобни публикации

300 евро глоба за липса на маска в колата в Гърция

Димитър

Президентът на Иран обвини Израел за убийството на ирански ядрен учен

Димитър

Премиерът на Южна Корея подава оставка до края на седмицата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy