БЪЛГАРИЯ

Гешев е на официално посещение в Молдова и Украйна

Главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Петко Петков са на официални посещения в Молдова и Украйна. Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, главен прокурор на Молдова, и на украинския главен прокурор Андрий Костин. Това съобщиха от прокуратурата.

В рамките на визитата Иван Гешев ще подпише с главните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за сътрудничество. В двата документа са заложени основните приоритети на прокурорските институции за създаване на доверени и устойчиви механизми за обезпечаване работата на магистратите по водени разследвания с международен характер.

В Кишинев главният прокурор Иван Гешев и заместник-директорът на НСлС Петко Петков ще се запознаят с работата на Прокуратурата „Антикорупция“ и Прокуратурата за борба с организираната престъпност на Молдова.

Разговорите на Гешев и Петков в Киев се фокусират върху методите за разследване на военни престъпления и механизмите за защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна.

Източник: БНР

Подобни публикации

Въвеждат по-строги мерки в Ловеч, самодейците излизат на протест

Димитър

България очаква 5,5 милиона дози ваксини срещу Covid-19 до края на юни

Димитър

Националният ваксинационен щаб няма да бъде разпускан

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy