ВАЖНИ СВЯТ

ГКПП „Маказа“ отваря за туристи до дни

Гръцкият премиер разпореди граничният пункт „Маказа – Нимфея“ да се подготви за трафик на туристи, съобщават депутати от Северна Гърция, които лично настояваха за отваряне на този граничен пункт.

Под натиск на кметове и областния управител на област Родопи започна бърза подготовка за отваряне на „Маказа“ за туристи.

През туристическия сезон на пункта денонощно ще работят медицински екипи за бързо тестване на преминаващите, както и подготвени митничари и гранична полиция, които ще проверяват сертификати и документи на влизащите в Гърция, съобщават гръцките власти.

През лятото през „Маказа -Нимфея“ преминават не само български туристи, но и такива от много балкански страни. Често там се образуват опашки от чакащи и затова в момента се разширяват лентите за влизане на леки автомобили, съобщават кметове на райони в близост до границата.

Засега за влизане от България са отворени за леки автомобили „Кулата – Промахон“ и „Орменион“.

Гръцките власти не посочват от коя дата ще се пропускат туристи през „Маказа“, но подчертават, че ще е „много скоро“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Първенствата за мъже и жени в България няма да спират

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас са 1438

Димитър

Полша и Унгария остават против формулировките на ЕС за миграцията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy