СВЯТ

Гняв в Испания след сексуално посегателство над репортерка по време на живо включване

Испанската Национална полиция арестува мъж, за когото се предполага, че е извършил сексуално нападение върху телевизионна репортерка. Действието се развива в ефир по време на живо включване на една от мадридските улици.

На кадрите се вижда как докато репортерката Иса Баладо говори в ефир, отзад към нея се приближава мъж, която я хваща за долната част на гърба и я пита каква е програмата, за която работи. Първоначално тя се опитва да го игнорира и да продължи живото си включване, но водещият от студиото я прекъсва и директно пита дали мъжът я е докоснал. В този момент репортерката се обръща към мъжа, който все още стои до нея, с въпроса „наистина ли трябва да ме пипаш?“. Няколко секунди по-късно непознатият си тръгва като преди това погалва косата ѝ.

След множество възмутени обаждания на зрители, полицаите локализират мъжа и го арестуват.

Вторият вицепремиер и лидер на „Сумар“ Йоланда Диас реагира веднага като каза, че този мачизъм няма да остане ненаказан и Баладо ще получи същата подкрепа като Джени Ермосо, която бе целуната от бившия вече шеф на футболната федерация Луис Рубиалес. „Това, което досега беше „нормално“, вече не е нормално и мъжете трябва да свикнат с това“, каза и министърът на равенството Ирен Монтеро. Според нея „докосване без съгласие е сексуално насилие“ и то трябва да бъде наказано. От телевизионния канал, за който работи журналистката също изразиха солидарността си с нея, казвайки, че „осъждат всякакъв вид насилие“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Един загинал, след като 5,8 по Рихтер разлюля о-в Крит

Димитър

Овладян е бушуващият в Кипър пожар

Димитър

Нанси Пелоси започва обиколка в Азия, не е ясно дали ще посети Тайван

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy