БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Гълъб Донев: Не е страшно да се гласува

„Не е страшно да се гласува“, с тези думи служебният премиер Гълъб Донев пожела да се обърне към гражданите на България дни преди предсрочния парламентарен вот и в условията на бомбени заплахи.

В началото на правителственото заседание, последно преди неделните избори, Донев посочи, че ще е страшно, ако не се излъчат достойни хора.

В обръщението си дни преди вота премиерът отбеляза, че е направено необходимото да се организира вота и допълни:

„Независимо с какво се опитват да ви сплашат – с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува. Но добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора. Затова е нужно да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим, преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат“.

Гълъб Донев се обърна и към тези, които не гласуват.

„Когато не гласувате, отново участвате във формирането на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяте с безразличие към явлението купен вот. Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот. И още нещо – вотът за парламент не е хазартна игра. Нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори.“

Източник: БНР

Подобни публикации

Кирил Петков: Разговорите продължават, няколко депутати трябва да решат на кого са лоялни

Димитър

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС внасят решение в НС за нова военна помощ за Украйна

Димитър

ПГ на ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие на правителството

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy