СВЯТ

Гърция зове гражданите си да пестят ток

Гръцкото правителство призова гражданите към икономии на ток по примера на германците. 78% от собствениците на производствени предприятия смятат, че помощите срещу високите цени на тока и на стоките не са достатъчни.

„Препоръчвам на гърците за вземат мерки и да ограничат употребата на електроенергия“, заяви министърът на развитието Андонис Георгиадис, като подчерта, че се очаква се много тежка зима не само за Гърция, но и за всички европейски страни.

Призовават гръцките граждани да последват примера на германците, които вече правят всичко възможно да ограничат разходите на ток.

Въпреки помощите, които правителството отпуска срещу високата цена на тока, много домакинства и компании са изправени пред невъзможност да си платят задълженията, показва социологическо проучване.

От Търговската камара в Солун съобщават, че 25% от фирмите са пред фалит и няма да издържат зимата, а други търсят алтернатива в намалена работна седмица.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас заяви, че правителството ще изплаща помощи до края на енергийната криза, която се очаква да е продължителна.

Източник: БНР

Подобни публикации

Джо Байдън: Във война сме с вируса, а не един срещу друг

Димитър

В Колумбия задържаха 1 тон кокаин, предназначен за България

Димитър

Фон дер Лайен предупреди срещу „пандемия на неваксинираните“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy