СВЯТ

Гърция: Маските в автомобилите остават задължителни

Полицията в Гърция предупреждава да се спазват ограниченията при пътуване с леки автомобили, като налага глоби на нарушителите от 150 евро.

Билети за вътрешни полети и фериботи се продават само срещу документ за здравен статус.

Маските навън отпаднаха, но остават задължителни при пътуване, съобщават от Пътна полиция. Вчера – първият ден без маски навън, полицията регистрира стотици нарушения и наложи глоби по 150 евро.

В личните автомобили е позволено да пътуват до трима пътници и шофьорът. Ако пътниците са близки роднини и живеят на един адрес, маските не са необходими. Във всеки различен случай се пътува с маски в колите. Само за семейства с деца е позволено да са в една кола повече пътници.

В такси, градски транспорт, влакове, фериботи и самолети се влиза само с маска.

От днес властите забраниха да се продават билети на клиенти на авиокомпаниите за вътрешни полети без задължителния сертификат за здравен статус. В него се вписват и деца над 5-годишна възраст. Същата наредба е в сила и за пътуване с ферибот.

Отмяната на задължителните маски навън не променя действащата наредба при пътуване, предупреждават полицаите, които налагат глоби както на гърците, така и на чужденците.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ново противоречиво решение на Върховния съд на САЩ

Димитър

Русия се е сдобила със стотици дронове от Иран

Димитър

Астрологична прокоба мори американските президенти през 20 години

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy