СВЯТ

Гърция подозира НПО в подпомагане на трафика на мигранти към Европа

Гърция изрази съмнения относно дейността на кораби на неправителствени организации, които според него имат роля в създаването на предпоставки за трафик на мигранти към Европа.

Атина настоява за промени в европейското законодателство.

Темата за нелегалната миграция се обсъжда в рамките на Европейския съюз и се търси решение, съобщи гръцкият министър по миграцията Нотис Митаракис. Част от страните, сред които и Гърция, са на мнение, че корабите на неправителствени организации, чиято цел е да спасяват бежанци, реално помагат на нелегалния трафик.

Атина охранява външните европейски граници, както по суша, така и по море, но контролът е в ръцете на Турция. Министър Митаракис отново призова Анкара да спре пропускането на лодки с мигранти, за да предотврати жертвите.

Гърция е на мнение, че трябва да се промени европейското законодателство за даване на бежански статут.

По отношение на сухопътната граница с Турция беше подписано споразумение с България за съвместна охрана и действия срещу организираната престъпност.

Източник: БНР

Подобни публикации

Арести в Париж по време на поредния протест срещу пенсионната реформа

Димитър

Макрон зове за компромис при приемане на закони, за да се избегне парализа

Димитър

Драги иска среща на Г-20 заради Афганистан

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy