ВАЖНИ СВЯТ

Г-7: Афганистан не трябва да се превръща в „сигурно убежище“ за терористи

Лидерите на страните от групата на седемте най-богати държави, известна като Г-7, заявиха след края на виртуалната си среща във вторник вечерта, че Афганистан не трябва да се превръща в „сигурно убежище“ за терористичните организации в светлината на превземането на страната от талибаните.

Страните от Г -7 също така заявиха, че Афганистан не може да се използва като стартова площадка за атаки срещу други страни, като добавиха, че групата ще работи с международни партньори, по-специално страните от Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), за „решителност и солидарност“ в борба с тероризма.

Групата повтори и предишни изявления на президента на САЩ Джо Байдън, че всяко афганистанско правителство трябва да гарантира спазването на международното право, особено що се отнася до правата на човека, и призова всички страни в Афганистан да създадат „добросъвестно“ приобщаващо и представително правителство.

След Г-7: Великобритания ще евакуира хора от Афганистан до последно.
Байдън: Скоростта на евакуация позволява изтегляне до 31 август.

Източник: БНР

Подобни публикации

Димитров отстъпи в ранглистата, рекорд на Кузманов

Димитър

Шествие срещу войната в Украйна

Димитър

Ракът на гърдата вече е най-често срещаният в света

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy