ВАЖНИ СВЯТ

Г-7 искат времето, необходимо за разработването на нови ваксини, да е под 100 дни

Лидерите на Г-7 са решени да използват всичките си ресурси, за да гарантират, че разруха, причинена от пандемия като Covid-19, никога няма да се повтори. Във втория ден от срещата си на върха в Корнуол те ще издадат декларация, в която се излагат редица мерки в тази насока.

Една от целите, които си поставят лидерите на Г7 е да се намали времето, необходимо за разработването на ваксини до под 100 дни. Вчера премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който е домакин на тридневния форум в курорта Карбис Бей, откри срещата с молба за справяне с глобалното неравенство. Той подчерта, че е жизненоважно да се поучим от „грешките“ на финансовата криза от 2008 година.

Лидерите на Г-7 се споразумяха, че финансовите стимули, в подкрепа на икономиките заради пандемията от коронавируса, трябва да продължат. Те са съгласни, че нарастването на инфлацията в много държави в резултат на пандемията е временно, но изтъкват необходимостта от намаляване на безработицата чрез обучения за квалификации и повече подкрепа за младите служители.

След вчерашните преговори, към политиците за вечеря се присъедини кралица Елизабет Втора. Денят приключи с прием в ботаническа градина в графство Корнуол, като домакин на събитието беше самата кралица. Днес Великобритания отбелязва рождения ден на монарха. Елизабет е родена на 21 април, но тържествата са винаги през юни, когато времето на Острова е по-подходящо.

Източник: БНР

Подобни публикации

Лиз Тръс официално ще заеме поста на британски премиер

Димитър

Василев предвижда до 20% увеличение на заплатите в сектор „Отбрана“, МВР и МС

Димитър

Филип Каймакчиев ще е „бандит“ в новата си кратка програма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy