БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ДБ предлага ротация за председателското място на Народното събрание

„Демократична България“ предлага ротация за председателското място на Народното събрание между Росен Желязков и Никола Минчев. На какъв период от време е въпрос на договорка, заяви съпредседателят на дясната коалиция Христо Иванов. Предложението ще бъде обсъдено утре на председателски съвет.

„Утре на председателския съвет, който е свикан, ние решихме да отидем с предложение, което предлага да излезем извън политическата логика на излъчване напредседател, да уточним между парламентарните групи една програма минимум от задачите, които са най-спешни, парламентарните задачи да бъдат свършени. И на тази база да постигнем съгласие за ротация между номинациите на двете големи политически сили. Как точно, на какъв период и т.н. е въпрос на техника и на обсъждане, но това позволява решението да бъде вече не на база политическа търпимост или нетърпимост, а просто на необходимостта да се свърши някаква работа“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Слави Трифонов: Няма да предлагаме кабинета за гласуване, отиваме на избори

Димитър

Предложени са промените, свързани с новото Министерство на електронното управление

Димитър

598 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy