СВЯТ

Двама британци, които се водеха изчезнали в Украйна, са били убити

Британците Крис Пери и Андрю Бегшоу, които се водеха изчезнали в Източна Украйна, са били убити, съобщиха членове на техните семейства.

48-годишният Бегшоу и 28-годишният Пери са били видени за последен път, отправяйки се за град Соледар на 6 януари. Семейството на Бегшоу заяви, че двамата са се опитвали да спасят стара жена, когато колата им е била поразена от снаряд.

По-рано този месец руската военна група от наемници „Вагнер“ твърдеше, че е било намерено тялото на един от британците.

Соледар бе в центъра на интензивни сражения и по-рано този месец руските военни заявиха, че са превзели известния със солните си мини град след продължителна битка.

В изявление на семейството на Пери се казва, че той е заминал за Украйна през март „в най-мрачния час на руското нахлуване“ и е помагал на най-нуждаещите се, спасявайки живота на над 400 души и много изоставени животни. Бегшоу е британец, научен изследовател, живял в Нова Зеландия. Той е пристигнал доброволец в Украйна през април.

Британското министерство на външните работи бе предупредило да не се пътува за Украйна заради реална заплаха за живота.

Източник: БНР

Подобни публикации

Шофьор загина, след като блъсна колата си в оградата на руското посолство в Букурещ

Димитър

Световен ден на свободата на печата

Димитър

Ограничения за пътуванията по света заради новите Covid щамове

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy