БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Два пъти повече нови безработни от почналите работа за 1-7 август

Новорегистрираните безработни са два пъти повече от започналите работа и са съответно 5234-ма и 2686 души – това сочат най-новите данни на специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта за първата седмица на август.

От началото на годината регистрираните в бюрата по труда са малко над 152 000 души, а устроените на работа – 108 500 души.

За периода първи-седми август най-много са регистрираните в бюрата по труда в столицата – 649 души, следвани от областите Пловдив, Благоевград и Варна. Данните сочат, че също в София-столица са най-много намерилите препитание – 247 души, следвани от област Бургас – 206-ма.

От 3 януари до момента е налице тенденцията новорегистрираните да са повече от започналите работа чрез бюрата по труда. Единственото изключение е седмицата от 27-и юни до трети юли, когато постъпилите на работа бяха малко над 10 000, а записаните в бюрата по труда – два пъти по-малко.

Източник: БНР

Подобни публикации

Иван Топчийски: Ще има недостиг на газ през отоплителния сезон

Димитър

90,4% ефективност на ваксината срещу Covid-19 на Novavax

Димитър

Русия предупреди САЩ с „непредвидими последствия“ заради оръжията за Украйна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy