АВТО

Два супер модела пломби за камиони

Едва ли има индустрия, която използва пломби за сигурност и да не е отчела тяхната важност, но за транспортните и логистични компании те са просто задължителни и изключително ценни. Спестяват много загуби от гледна точка и на ресурси, и на репутация.

Едни от най-продаваните артикули в това отношение са пломби за камиони. Тяхната функция е в две направления. От една страна да защитят товара в камиона от евентуални кражби, злоупотреби и неправомерен достъп. Транспортирайки стока на големи разстояния, за шофьорите е доста трудно да не оставят камиона без да го надзирават през 100% от времето си. Било то за проверки по пунктове или по пътя. Пломбите за сигурност защитават вратите от отваряне. Металните, тежки пломби предотвратяват отварянето им без специални инструменти. Пластмасовите пък не могат да се свалят и върнат обратно без да се остави следа. И двата случая са сигурна защита както за транспортиращата фирма, така и за изпращащата, така и за получаващата, че камионът е потеглил и пристигнал благополучно, без опит за злоупотреби.

Двата модела най-предпочитани пломби за камиони сред клиентите на Олимп България – лидер на Балканите в осигурителните пломби – са Arrow и Inner Force.

Пластмасови пломби за камиони Arrow

Този модел се предлага в три вариации. Разликите основно са в дължината на опашката и обема на захвата им. Всяка от тях се номерира със специален уникален номер. Не съществуват два еднакви номера на всички пазари, в целия свят, в който фирмата оперира. Допълнителна защита и гаранция, че пломбата не може да бъде подменена по време на движението на камиона от точка до точка. Пластмасовата повърхност е достатъчно голяма и върху нея, освен номер, би могъл да бъде поставен и фирмен знак на клиента. Предлагат се в различни варианти на цвят, а при индивидуални поръчки могат да бъдат произведени в определен цветови нюанс. Снабдени са с патентован защитен механизъм, който не позволява пломбата да бъде свалена и след това върната обратно – без това да остави видими следи.

Метални пломби за камиони Inner Force

Модел, който попада в така наречения клас силови метални пломби и предлага безпрецедентни нива на сигурност. Самото име – вътрешна сила на английски – подсказва за силната му сърцевина – има армиран металически корпус, покрит с пластмаса. Предпочитана е за камиони и особено за цистерни и други транспортни средства, които пренасят запалими товари. Именно, защото външният корпус е покрит от слой пластмаса и благодарение на него, не могат да се образуват искри при триене. Галванизираното въже издържа на огромен натиск на разкъсване – не по-малко от 3800N. Друга съществена причина да е чест избор за камиони е фактът, че позволява да бъде поставена на врати с изместено отверстие и денивелация. Гаранция, че пломбата е оригинална е отпечатаният бранд Олимп върху пломбата. Всяка една пломба от този модел също е с уникален идентификатор като номер и не могат да бъдат открити две пломби с еднакъв номер на който и да е пазар. Ако е оригинал. Върху корпусът може да бъде отпечатано лого, знак или името на компанията. Също както и моделите от серия Arrow, пломбите Inner Force се произвеждат в избор от различни цветове или индивидуално създаден за клиента.

Подобни публикации

Великобритания ще забрани предсрочно продажбата на нови бензинови и дизелови коли

Димитър

Приключи ремонтът на първите 12 километра от нагънатата магистрала „Тракия“

Димитър

Шофиране при зимни условия  – какви фатални грешки допускат шофьорите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy