БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Две отделения в областната болница на Благоевград остават за пациенти с Covid-19

Две отделения в областната болница на Благоевград остават изцяло за пациенти с Covid-19, а останалите се връщат към  основната си дейност. Плановият прием ще бъде ограничен до 50 процента.

До този момент държавната болница в областния център работеше изцяло като Covid, с изключение на  отделенията по гинекология и неонатология.

След заповедта на здравния министър в лечебното заведение се възстановява и плановия прием на пациенти с други заболявания, потвърди директорът на болницата д-р Огнян Митев и уточни:

„Инфекциозно отделение и вътрешно отделение остават като ковидни и на 100 процента, защото, въпреки че много намаляха, си има пациенти. Резерва ще бъде „Уши, нос, гърло“ , а пък хирургичното отделение постепенно мисля другата седмица да заработят не в пълен капацитет, за да можем да осигурим 50% легла и евентуално нов бум на инфекцията“.

Пациентите, които продължават да се лекуват от коронавирусната инфекция, ще бъдат преместени в двете ковидни отделения.

Броят на  заразените, които имат нужда от болнично лечение драстично е намалял  от началото на годината. Новите случаи за последното денонощие в област Благоевград са едва 20.

Източник: БНР

Подобни публикации

Доц. Велизар Шиваров: Кръвната плазма може да доведе до мутации на Covid-19

Димитър

1822 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Новозаразените с коронавирус у нас са 51

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy