БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Две отделения в областната болница на Благоевград остават за пациенти с Covid-19

Две отделения в областната болница на Благоевград остават изцяло за пациенти с Covid-19, а останалите се връщат към  основната си дейност. Плановият прием ще бъде ограничен до 50 процента.

До този момент държавната болница в областния център работеше изцяло като Covid, с изключение на  отделенията по гинекология и неонатология.

След заповедта на здравния министър в лечебното заведение се възстановява и плановия прием на пациенти с други заболявания, потвърди директорът на болницата д-р Огнян Митев и уточни:

„Инфекциозно отделение и вътрешно отделение остават като ковидни и на 100 процента, защото, въпреки че много намаляха, си има пациенти. Резерва ще бъде „Уши, нос, гърло“ , а пък хирургичното отделение постепенно мисля другата седмица да заработят не в пълен капацитет, за да можем да осигурим 50% легла и евентуално нов бум на инфекцията“.

Пациентите, които продължават да се лекуват от коронавирусната инфекция, ще бъдат преместени в двете ковидни отделения.

Броят на  заразените, които имат нужда от болнично лечение драстично е намалял  от началото на годината. Новите случаи за последното денонощие в област Благоевград са едва 20.

Източник: БНР

Подобни публикации

Мъж подпали автомобила си пред общината на Враца

Димитър

Удължават срока за подаване на оферти по обществената поръчка на ЦИК

Димитър

5176 случая на коронавирус, 3219 оздравели

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy