БЪЛГАРИЯ

Движението по пътя Кочериново-Рилски манастир остава ограничено в двете посоки

Движението по третокласния път Кочериново-Рилски манастир остава временно ограничено в двете посоки, за да се гарантира безопасността, живота и здравето на пътуващите, съобщават от Пътната агенция.

Там падна огромна скала дни след края на изграждането на подпорна стена над село Пастра. Работата на геолози и строителни специалисти продължава и днес. Според направените вчера първоначални огледи, изпълнените досега укрепителни дейности са предотвратили много по-голям срутищен процес, посочват от АПИ. Днес работата на геолози и строителни специалисти продължава.

Скалата е паднала през високата над 4 метра бетонна подпорна стена, като явно се е откъртила от горната част на ската. Геолози коментират, че там има двe пукнатини в скалния масив, които при влажно време и валежи e възможно се активизират.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка заяви вчера:

„Поради множество срутвания е затворен пътя в района на свлачището. Не се пропускат никакви пътни превозни средства и хора с изключение на специализирана техника и специалисти, които ще обезопасят участъка“.

Изграждането на подпорната скала и монтираната на якостна мрежа по ската при срутището, което струва на този етап около 6 млн. лева, е само първият етап от укрепителните работи в този участък. При втория ще трябва да се обезопаси и горната част на ската, където срутищните процеси продължават, коментират специалисти.

Източник: БНР

Подобни публикации

Представят Третата част на проекта за Национален стратегически документ

Димитър

Предупредителен жълт код за силен вятър, обезопасете терасите

Димитър

Русенски ортопеди приложиха нов метод за лечение на тежка фрактурa

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy