СВЯТ

Двуметрова акула се появи на плаж в Испания

Двуметрова акула се е появила близо да плажа на Орихуела, провинция Аликанте в Испания и е предизвикала паника сред къпещите се в морето.

Плажният сезон в Орихуела Коста започна с инцидент, но за щастие завърши без тежки последици. Двуметрова акула се е появила в плитките води до плажната ивица и е предизвикала хаос и паника сред къпещите се. Веднага след като са я забелязали, спасителите са дали сигнал на всички в морето да излязат бързо.

Една жена е припаднала при вида на акулата и се е наложило да бъде изнесена на ръце на сушата. След евакуацията, служители на общинската охранителна фирма, която отговаря за сигурността на плажа, са предприели действия за извеждането на акулата в дълбоки води.

Според водолазите става въпрос за синя акула, която не напада хора, но присъствието ѝ в Средиземно море, толкова близо до плажа е нетипично. На плажуващите, които са получили стрес, е оказана психологическа помощ, а след обезопасяването на водата около Орихуела хората са се върнали на плажа.

Източник: БНР

Подобни публикации

Парламентът на Кипър прие бюджета за догодина и излезе в предизборна ваканция

Димитър

Нови израелски удари в Газа

Димитър

Турция очаква Швеция да изпълни условията ѝ за присъединяване към НАТО

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy