ЗДРАВЕ

Деветият конгрес на Националната пациентска организация е виртуален

За девета поредна година Националната пациентска организация организира конгрес, на който ще бъде обсъдено устойчивото здравеопазване в България. Поради епидемиологичната ситуация, събитието ще бъде виртуално. В него ще се включи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и над 150 представители на пациентски организации от страната.

До 4-ти декември деветият конгрес на Националната пациентска организация събира на едно място и пациенти, политици, лекари и експерти, които ще обсъдят различни проблеми в сферата на здравеопазването. Този следобед в дискусията „Устойчиво развитие на здравеопазването в България 2021-2030“ ще се включи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, председателят на Комисията по здравеопазване в НС Даниела Дариткова, представители на ЕП и ЕК.

За днес е планирана и дискусията „Електронно здравеопазване в България – планове и предизвикателства“, в която ще се включи управителят на НЗОК проф. Петко Салчев, представители на МЗ и Българския червен кръст.

По време на различните виртуални сесии се очаква да се включат над 150 представители на пациентски организации у нас, представители на институциите, съсловни организации, здравни експерти, асоциации и обединения в сферата на здравеопазването.

Източник: БНР

Подобни публикации

Рискът от Covid-19 пада с 95,8% при хората с 2 дози ваксина на Pfizer

Димитър

Около половината от членове на СИК, заявили желание за ваксиниране, не са се явили

Димитър

1021 са новите случаи на коронавирус, отново над 18% положителни проби

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy